Brand nertsenhouderij Rijkevoort door kortsluiting

RIJKEVOORT - De brand van woensdagavond bij een nertsenhouderij in Rijkevoort is zo goed als zeker veroorzaakt door kortsluiting. Dat meldt de brandweer. De politie stelt geen onderzoek in.

Het vuur legde aan 't Spiek een schuur met onder meer machines in de as. Er zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. De brandweer kon voorkomen dat de brand in Rijkevoort oversloeg naar het huis, dat ernaast staat, een verblijf voor personeel van de nertsenfokkerij én stallen met hierin 80.000 nertsen. De woonruimten liepen wel roet- en waterschade op.

Gasflessen met koolmonoxide
De brandweer wist verder een aantal gasflessen met koolmonoxide veilig te stellen. De gassen die erin zitten, worden gebruikt om de dieren te doden.

Medewerkers van het bedrijf ontdekten de brand. De brandweer kreeg de melding rond tien voor acht. Aan het eind van de avond was ze klaar met haar werkzaamheden. Bij het blussen werd assistentie verleend door brandweerlieden uit Cuijk, Oeffelt, Oss, Veghel en Wanroij.

Gezin niet thuis
Het gezin dat in het huis woont, was bij het uitbreken van het vuur niet aanwezig. Het gaat om een man, zijn vrouw en twee kleine kinderen.

In de loods stonden pelsmachines om vellen te drogen, ander materiaal en een auto.   

Bron Omroep Brabant