Bijna-brand door kortsluiting bij drukkerij Slinger in Alkmaar

ALKMAAR - Het was woensdagochtend geen rustig ochtendje bij Drukkerij Slinger in de Strooijonkerstraat in Alkmaar. Rond half negen roken medewerkers een penetrante lucht die na onderzoek uit de meterkast aan de voorzijde van het gebouw bleek te komen.                                                    

De kabels in de kast waren roodgloeiend en de isolatie was aan het wegschroeien waarop besloten werd alle machines uit te schakelen en de brandweer en Liander te alarmeren. De brandweerlieden die ter plaatse kwamen hoefden danzij de doortastendheid van de medewerkers van de drukkerij niet veel te doen en controleerden de kabels met warmtegevoelige apparatuur. Ook zij constateerden oververhitting van de betreffende kabels, meestal een teken van kortsluiting. Liander heeft de kabels vervangen en is een onderzoek naar de oorzaak van de kortsluiting gestart.

Bron Vandaag.nl