Brandoorzaak nummer één: Elektra

Door toenemende automatisering en mechanisering wordt steeds meer gevraagd van de elektrische installatie.

Een defect in de elektrische installatie is de belangrijkste oorzaak van grote branden. De gevolgen van een brand zijn vaak enorm. De bedrijfsschade is meestal goed verzekerd. Maar hoe staat het met de veiligheid van uw werknemers? Hoe lang duurt het om uw positie in de markt weer te herstellen? Hoe lang duurt het om uw afnemers weer aan u te binden? Hoeveel energie kost het om uw bedrijf opnieuw op te starten?

Wat zijn de gevaren?
Kortsluiting of overbelasting kan brand met enorme gevolgen voor een agrarisch bedrijf veroorzaken. Een beginnende brand kan zich via brandbare materialen, bijvoorbeeld een schermdoek of brandbare isolatie, razendsnel verspreiden. De oorzaken zijn uiteenlopend, een paar voorbeelden: stof, vocht, vuil, kapotte stekkers, losse bedrading, overbelasting, beschadigd installatiemateriaal, afwezigheid aardlekschakelaars, onjuiste uitbreidingen.

Hoe vergroot u de veiligheid op uw bedrijf?
U kunt de kans op het ontstaan van een brand, of een snelle verspreiding hiervan, verkleinen door preventiemaatregelen en regelmatig onderhoud. Avero Achmea heeft preventietips voor u op een rijtje gezet op een preventiekaart en in de Agro Special.

Inspecties
Elk bedrijf moet zijn elektrische installatie regelmatig laten controleren. Dit is wettelijk bepaald. Een opleveringskeuring na de aanleg van een nieuwe installatie en een regelmatige keuring van bestaande elektrische installaties brengen eventuele problemen in uw installatie boven water.

Bron Avéro Achmea => http://www.averoachmea.nl/Zakelijk/Pages/Brandoorzaaknummer%C3%A9%C3%A9nElektra.aspx

Laat uw elektrische installatie objectief en vakkundig inspecteren door Mekeur inspectie, vraag vrijblijvend een offerte aan.