Technisch defect oorzaak brand in Goffert

De brand in De Goffert, het stadion van NEC, is veroorzaakt door een technisch defect in de koeling.

Dat heeft onderzoek door twee onafhankelijke experts uitgewezen, meldt de Nijmeegse club op haar website. Volgens hen is deze oorzaak een 'overmachtsituatie die niemand te verwijten valt'.

De brand in het NEC-stadion brak maandagochtend uit en sloeg niet over naar de tribunes. Inmiddels zijn de schoonmaak- en herstelwerkzaamheden in volle gang en de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag op 29 januari kan sowieso doorgaan.

In principe is het Nijmeegse stadion, met uitzondering van de businessruimte, vanaf komende maandag weer volledig functioneel. Meer informatie over de omvang van de totale schade kan in de loop van volgende week gegeven worden, meldt NEC.

 

Bron FCupdate.nl