Westplant opnieuw door brand getroffen

Kwekerij Westplant uit 's-Gravenzande is voor de tweede keer getroffen door brand. De brand ontstond zaterdag op zondagnacht in een opslagruimte.

Bijna vier jaar na een verwoestende vuurzee is het bedrijf Westplant aan de Woutersweg in 's-Gravenzande opnieuw door brand getroffen. In de nacht van zaterdag op zondag werd rond 4.30 uur alarm geslagen. Er was brand uitgebroken in een opslagloods waarin hoofdzakelijk kerstversiering was opgeslagen.

Kort na de eerste melding werd de binnenbrand opgeschaald naar grote brand. Het vuur werd bestreden met behulp van enkele hoogwerkers en veel spuitgasten op de grond. Relatief snel had de brandweer de vlammen onder controle. Tegen 6.00 uur was de brand 'meester'.

Door snelle inzet van veel manschappen en materieel is de brand beperkt gebleven tot een gedeelte van de opslag. Het kantoor, kassencomplex en de overige opslag is gespaard gebleven. De bewoners van een woonhuis zijn tijdelijk uit hun woning gehaald in verband met de rookontwikkeling. Metingen door de brandweer hebben geen concentraties van gevaarlijke stoffen in de lucht geconstateerd. Naar de oorzaak van de brand wordt nog nader onderzoek verricht.