Electrical Safety Test project Galileo

Mekeur voert momenteel Electrical Safety Test uit bij het ruimtevaartcentrum in Nederland.

In dit grote ruimtevaartcentrum wordt hard gewerkt aan o.a. project Galileo, ook hier dient het personeel en de bezoekers uit verschillende europese landen, veilig te kunnen werken. Mekeur inspectie voert momenteel Electrical Safety Test uit in tal van verschillende laboratoriums.                                        

Galileo is het niet-militaire wereldwijde satellietnavigatiesysteem (GNSS) dat gebouwd wordt door de Europese Unie (EU) in samenwerking met de Europese Ruimtevaartorganisatie, ESA. Het Galileo-project is het grootste Europese ruimtevaartproject aller tijden. Galileo wordt het eerste civiele satellietnavigatiesysteem; dit ter onderscheiding van de huidige bestaande militaire wereldwijde systemen, te weten het Amerikaanse global positioning system (gps) en het Russische GLONASS.

Galileo moet volgens planning in 2014 wereldwijd operationeel zijn en kan dan, net als gps, door iedereen gratis gebruikt worden voor tijdsreferentie en plaatsbepaling. Naast de gratis open service die nauwkeuriger zal zijn dan gps, zal Galileo ook extra commerciële diensten beschikbaar stellen.          (Bron: Wikipedia)